fbpx
    • Lietuvos
  • login

  • Renginio data: 2021-11-24

    Renginio vieta: Holiday Inn Vilnius viešbutis, adresu Šeimyniškių g. 1, Vilnius

    2021 m. lapkričio 24 d. Verslo moterų asociacijos narės ir svečiai dalyvavo renginyje “Lietuvos verslo temperatūra – ką rodo termometras” su Jekaterina Rojaka.

    Jekaterina Rojaka – „Creditinfo Lietuva“ verslo plėtros ir strategijos vadovė, atsakinga už kredito rizikos politikos formavimą, duomenų analize grįstų naujų produktų kūrimą, analitines paslaugas didžiausiems verslo klientams.

    Jekaterina net 15 metų dirbo DNB banke vyriausiąja ekonomiste ir Ekonominių tyrimų departamento vadove, taip pat yra dirbusi Pasaulio banke, Lietuvos banko ekonomiste, dėstė Vilniaus, ISM Vadybos ir ekonomikos, Vilniaus Gedimino technikos universitetuose.

    Renginio metu sužinojome naujausias tendencijas, kuo pulsuoja ekonomika ir ką gi rodo verslo termometras Lietuvoje.

    Jekaterina supažindino su naujausia informacija kokiu tempu auga Lietuvos produktyvumas, kas yra įmonės zombiai, kaip padėjo ir pakenkė dotacijos verslui karantininiu laikotarpiu dėl covid-19. Pristatė įspūdingą statistiką apie augančias darbo valandų skaičių (pvz. statistiškai Vokietijos gyventojai per metus dirba 200 val. mažiau negu lietuviai), buvo apžvelgta ir žmogiškųjų išteklių naujieji iššūkiai (pvz. kad darbuotojai darbą keičia daug lengviau negu anksčiau).

    Didelis ačiū Jekaterinai Rojaka už išsamų, įdomų ir kompetetingą pranešimą!